Για
την ζύμη
300
γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100
γραμ. ζάχαρη άχνη
200
γραμ. βούτυρο παγωμένο
2
αυγά
1
πρέζα αλάτι
2
κουτ. σούπας γάλα
50
γραμ. αμυγδαλόψιχα τριμμένη σε σκόνη
1
λεμόνι κομμένο σε φέτες
Για
την κρέμα
150
γραμ. ζάχαρη
150
γραμ. βούτυρο
250
γραμ. χυμό λεμονιού
5
αυγά μόνο τους κρόκους
το
ξύσμα από ένα λεμόνι
1/4
κουτ. γλυκού αλάτι
Εκτέλεση
Σε
ένα μπολ ζυμώνουμε όλα τα υλικά της ζύμης μαζί και αφήνουμε για 1/2 ώρα να
ξεκουραστεί. Στην συνέχεια ανοίγουμε τη ζύμη, βουτυρώνουμε μια ταρτιέρα (25 εκ.
διάμετρο) περίπου και στρώνουμε τη ζύμη μας.
Ψήνουμε
στους 180 βαθμούς την ζύμη της τάρτας για 30 λεπτά περίπου στο φούρνο. Βγάζουμε
τη ζύμη από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει.
Σε
μια κατσαρόλα βάζουμε το χυμό λεμονιού, ενώ σε ένα μπολ κτυπάμε τους κρόκους, προσθέτουμε
τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού, το αλάτι και ανακατεύουμε, και στη συνέχεια τα προσθέτουμε
στην κατσαρόλα με το χυμό λεμονιού.
Ανακατεύουμε
συνεχώς σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να δέσει η κρέμα μας.
Αποσύρουμε
από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
Προσθέτουμε
το βούτυρο, ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί και περιχύνουμε τη κρέμα στην
ζύμη της τάρτας.
Ψήνουμε
στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου. Βγάζουμε την τάρτα από το φούρνο και την αφήνουμε
να κρυώσει. Την βάζουμε στο ψυγείο για δύο ώρες περίπου προτού τη σερβίρουμε.
Αν
θέλουμε πασπαλίζουμε τη κρέμα της τάρτας με τριμμένη αμυγδαλόψιχα και
γαρνίρουμε με φέτες λεμονιού.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου