Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

ΡΟΛΟ ΚΙΜΑ ΓΕΜΙΣΤΟ




Υλικά

Για το ρολό
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
½ κιλό ψωμί, μουλιασμένο
2 κρεμμύδια, τριμμένα
3 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
1 αυγό
1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
8 αυγά βραστά (σφικτά)
λίγη φρυγανιά τριμμένη
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
¼ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
1 κουτ. γλυκού φρυγανιά
ρίγανη
αλάτι
πιπέρι

Για το ταψί
2 ντομάτες, ξεφλουδισμένες και τριμμένες
1 ½ φλιτζάνι χυμό ντομάτας
1 κιλό πατάτες κυδωνάτες
1 φλιτζάνι κρασί
½ φλιτζάνι χυμό λεμονιού
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
ρίγανη
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια μπολ βάζουμε τον κιμά, το ψωμί (αφού το έχουμε στύψει), τα κρεμμύδια, το αυγό, τον μαϊντανό, αλάτι, ρίγανη, πιπέρι και το μοσχοκάρυδο και ζυμώνουμε το μείγμα, να ενωθεί καλά, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο για μία ώρα
Απλώνουμε τη ζύμη πάνω στον πάγκο της κουζίνας και τοποθετούμε κατά μήκος του κιμά ολόκληρα τα βραστά αβγά. Κλείνουμε τη ζύμη και πλάθουμε ένα στενόμακρο ρολό.
Βάζουμε το ρολό σε ένα ταψί και από πάνω ρίχνουμε την φρυγανιά.
Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες, τις βάζουμε στο ταψί γύρω από το ρολό και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, το ελαιόλαδο και τον χυμό λεμονιού. Ρίχνουμε από πάνω τις ντομάτες, τον χυμό ντομάτας και το κρασί.
Ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 50-55 λεπτά περίπου, μέχρι να είναι έτοιμα το ρολό και οι πατάτες. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος γυρίζουμε με προσοχή το ρολό για να ψηθεί απ΄ όλες τις πλευρές.
Κόβουμε το ρολό προσεχτικά σε φέτες και το συνοδεύουμε με τις πατάτες.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου