Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

ΧΟΙΡΙΝΗ ΤΗΓΑΝΙΑ ΚΑΥΤΕΡΗ



Υλικά

1 κιλό χοιρινό μπουκιές
1 ½ κόκκινη πιπέρια, κομμένη σε λωρίδες
1 κόκκινη πιπεριά καυτερή, κομμένη σε λωρίδες
1 κρεμμύδ,ι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες  σκόρδο, λιωμένες
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
1 σφηνάκι βότκα
½ φλιτζάνι ζωμό λαχανικών
5-6 κόκκους μπαχάρι
2 κουτ. σούπας βούτυρο
1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
ρίγανη
αλάτι
πιπέρι
φυλλαράκια μαϊντανού η δεντρολίβανο φρέσκο

Εκτέλεση:

Σε ένα τηγάνι με βούτυρο σοτάρουμε τις μπουκιές χοιρινού για να ροδοκοκκινίσουν από όλες τις πλευρές.  Προσθέτουμε στο τηγάνι  το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές και τα σοτάρουμε για 8-10 λεπτά ανακατεύοντας. Προσθέτουμε τη βότκα και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Στη συνέχεια διαλύουμε το πελτέ ντομάτας στο ζωμό λαχανικών και τα ρίχνουμε μαζί με τα μπαχαρικά και τη ρίγανη στο τηγάνι. Τα αφήνουμε να βράσουν και μόλις το φαγητό μας πιει τα υγρά, σβήνουμε με το κρασί.
Δοκιμάζουμε κι αν το κρέας δεν έχει γίνει, βάζουμε λίγο νερό ακόμα.
Το αποσύρουμε από τη φωτιά όταν μελώσει η σάλτσα του.
Γαρνίρουμε με φρέσκα φυλλαράκια μαϊντανού η με 2-3 κλαράκια δεντρολίβανου. φρέσκο

Σερβίρουμε την τηγανιά με άγριο ρύζι η πουρέ κάστανου.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου