Υλικά
2
κιλά αρνί, κομμένο σε μερίδες
½
κιλό πατάτες, κομμένες κυδωνάτες
5
σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1
φλιτζάνι ελιές
1
κουτ. σούπας θυμάρι
χυμό
από 2 λεμόνια
ξύσμα
από 2 λεμόνια
1
κουτ. σούπας μουστάρδα
4
κλωναράκια δενδρολίβανου
αλάτι
πιπέρι
φύλλα
λαδόκολλα
Εκτέλεση
Σε
ένα μπολ βάζουμε το σκόρδο, λίγο λάδι, το θυμάρι, το ξύσμα λεμονιού, αλάτι και
πιπέρι και τα αναμειγνύουμε.
Με
ένα μυτερό μαχαιράκι κάνουμε 2-3 τρύπες σε κάθε κομμάτι του κρέατος και τις
γεμίζουμε με το μείγμα.
Κόβουμε
τη λαδόκολλα σε κομμάτια, σε μέγεθος που να μπορούν να χωρέσουν το καθένα, το
κρέας και 3-4 κομμάτια από τις πατάτες, αλλά και να μπορούμε να τα τυλίξουμε.
Μοιράζουμε
τα κομμάτια του κρέατος σε αντίστοιχα κομμάτια λαδόκολλας, βάζουμε 3-4 κομμάτια
από τις πατάτες και από 3 ελιές.
Αλείφουμε με ένα πινέλο το κρέας και τις πατάτες με ελαιόλαδο, τη
μουστάρδα και το χυμό λεμονιού, αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε από πάνω από ένα
κλαράκι φρέσκο δεντρολίβανο και τα κλείνουμε καλά.
Τοποθετούμε
σε ένα ταψί τα πακετάκια τις λαδόκολλας με το κρέας και τις πατάτες.
Ψήνουμε
σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μία ώρα.
Ρίχνουμε
λίγο νερό στο ταψί και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλη μία ώρα.
Όταν
τα βγάλουμε από το φούρνο, τα ανοίγουμε και τα σερβίρουμε µε τη λαδόκολλα.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου