4
μέτριες πατάτες
μισό
ποτήρι λάδι
4
αυγά
1
φλιτζάνι τσαγιού γάλα
1
φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
λίγο
αλάτι
Για
το φύλλο
300
γρ. αλεύρι
λίγο
χλιαρό νερό
2
κουταλιές σούπας λάδι
½
κουταλιά του γλυκού αλάτι
Εκτέλεση
Πλάθουμε
το φύλλο, και αφού δεν κολλάει η ζύμη στα χέρια μας, το ανοίγουμε με τον πλάστη
πασπαλίζοντας με αλεύρι για να μην κολλήσει.
Ξεφλουδίζουμε
και βράζουμε τις πατάτες, και τις περνάμε από το μύλο για να γίνουν πουρές.
Κατόπιν χτυπάμε τα αυγά με το γάλα σε ένα σκεύος και ρίχνουμε το μείγμα στον
πουρέ (αφού προσέχουμε να κρατήσουμε ένα φλιτζάνι του μείγματος για αργότερα).
Στη συνέχεια, ρίχνουμε στον πουρέ ένα φλιτζάνι του τσαγιού με χλιαρό νερό από
τις βρασμένες πατάτες, το λάδι, τη ζάχαρη, το αλεύρι και το αλάτι.
Αλείφουμε
ένα ταψί με λίγο λάδι και στρώνουμε το φύλλο αφήνοντας τις άκρες του να εξέχουν
από το ταψί. Ρίχνουμε τη γέμιση και γυρίζουμε τις άκρες του φύλλου στο ταψί.
Τέλος, ρίχνουμε το φλιτζάνι του μείγματος των αυγών με το γάλα που είχαμε
φυλάξει. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για μια ώρα περίπου έως ότου να ροδίσει καλά
η πίτα μας.
ΕΛΛΗ ΠΕΝΣΑ-ΑΡΩΝΗ - ΟΘΩΝΟΙ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου