Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

ΣΥΚΩΤΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ




Υλικά

4 κομμάτια συκώτι (200γρ το κάθε ένα)
4 φρέσκα κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
4 κουτ. μουστάρδα
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
χυμό από 1 λεμόνι
1 ½ φλιτζάνι λευκό κρασί
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
πολύχρωμους κόκκους πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το κρασί και τα κομμάτια του συκωτιού σε χαμηλή  φωτιά να σιγοψηθούν.
Μόλις σωθούν τα υγρά ρίχνουμε το ελαιόλαδο τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι και ψήνουμε για 2-3 λεπτά.
Όταν το συκώτι είναι έτοιμο το βγάζουμε από το τηγάνι σε μια πιατέλα.
Τέλος ρίχνουμε την μουστάρδα με ελάχιστο νερό στο τηγάνι, ανακατεύουμε, και μόλις δέσει η σάλτσα, περιχύνουμε πάνω από το συκώτι.
Σερβίρουμε, αφού γαρνίρουμε με πολύχρωμους κόκκους πιπέρι το συκώτι και  συνοδεύουμε με ρύζι η πουρέ πατάτας.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου