Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΕΛΙΑ




Υλικά

1 κιλό ελιές καλαμών
3 φλιτζάνια ζάχαρη
1 ½ φλιτζάνι νερό
4 κουταλιές ασβέστη
χυμό από ένα λεμόνι
3-4 φύλλα αρμπαρόριζα
6-7 γαρίφαλα
2 ξυλάκια κανέλα

Εκτέλεση  

Βάζουμε τις ελιές σε μια λεκάνη με νερό και τις αφήνουμε για ένα βράδυ.
Διαλύουμε σε μια λεκάνη με 4 λίτρα νερό τον ασβέστη και βάζουμε μέσα τις ελιές για 2-3 ώρες. Ελέγχουμε αν έχουν ξεπικρίσει, διαφορετικά τις αφήνουμε περισσότερες ώρες. Τις ξεπλένουμε πολύ καλά.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό με την ζάχαρη, τα φύλλα αρμπαρόριζας, τα γαρίφαλα, τη κανέλα και τις ελιές και τα βράζουμε μέχρι να δέσει το γλυκό μας.
Αφαιρούμε την αρμπαρόριζα και τα μπαχαρικά και ρίχνουμε το χυμό λεμονιού.        Αφήνουμε να κρυώσει και βάζουμε το γλυκό σε αποστειρωμένα βάζα ανάποδα για 24 ώρες.

Μπορούμε να ξεπικρίσουμε τις ελιές και μέσα σε νερό για 2-3 μέρες φροντίζοντας να το αλλάζουμε τακτικά.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου