Υλικά
1
½ κιλό μελιτζάνες φλάσκες
120
γραμ. άσπρο ταραμά
1
κρεμμύδι, τριμμένο
1
σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
1
φλιτζάνι ελαιόλαδο
½
φλιτζάνι χυμό λεμονιού
πιπέρι
πάπρικα
μαϊντανό
ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Βάζουμε
τις μελιτζάνες σε ένα ταψί και τις ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν.
Μόλις είναι έτοιμες τις τρυπάμε με ένα πιρούνι και τις βάζουμε σε ένα σουρωτήρι
μέχρι να κρυώσουν. Μετά τους αφαιρούμε τη φλούδα και τους σπόρους και τις βάζουμε
πάλι στο σουρωτήρι για να στραγγίξουν καλά.
Βάζουμε
στο μπλέντερ τις μελιτζάνες, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το ταραμά, το χυμό
λεμονιού, το πιπέρι και τα κτυπάμε. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και κτυπάμε μέχρι
να πάρουμε ένα ομοιογενές παχύρευστο μείγμα.
Αδειάζουμε
το μείγμα σε μια σαλατιέρα, τη κλείνουμε με μια διαφανή μεμβράνη και τη βάζουμε για 2-3 ώρες στο ψυγείο.
Σερβίρουμε
με λίγο ελαιόλαδο από πάνω, πάπρικα και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου