5-6
κρεμμύδια κομμένα σε χοντρές ροδέλες
3
καρότα κομμένα σε μπαστουνάκια
1
φινόκιο κομμένο σε φέτες
2
πράσα κομμένα σε χοντρές ροδέλες
200
γραμ. σελινόριζα ψιλικομμένη
2
φλιτζάνια ζάχαρη μαύρη
4
κουταλιές βούτυρο
½
φλιτζάνι κρασί γλυκό
1
σφηνάκι τεντούρα
Πιπέρι
Αλάτι
Εκτέλεση
Σε
βαθύ τηγάνι με βούτυρο βάζουμε τα καρότα, το φινόκιο, τα κρεμμύδια, τα πράσα
και τα σοτάρουμε ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να μαλακώσουν. Σβήνουμε με το
κρασί. Αν δεν έχουν μαλακώσει αρκετά, προσθέτουμε λίγο νερό κατά τη διάρκεια
του βρασίματος. Προσθέτουμε το σφηνάκι με τη τεντούρα και όταν απορροφηθεί
προσθέτουμε λίγη-λίγη τη ζάχαρη,
αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
Σερβίρονται
ζεστά και συνοδεύουν ψητά κρέατα ή πουλερικά ή και μόνα τους μπορεί να
αποτελέσουν ένα ωραιότατο ορεκτικό.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου