Υλικά
500
γραμ. κουβερτούρα γλυκιά η πικρή
120
γραμ. βούτυρο
250
γραμ. κρέμα γάλακτος
2
κουτ. σούπας κονιάκ
Για
την επικάλυψη
4
κουταλιές άχνη ζάχαρη ή
4
κουταλιές κακάο σκόνη
Εκτέλεση
Κόβετε
την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο μαχαίρι και τα βάζουμε
σε ένα μπολ.
Σε
κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και όταν αρχίσει να βράζει ρίχνουμε τη κουβερτούρα, το βούτυρο και το κονιάκ. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το
μείγμα και να γίνει μια παχύρευστη σοκολατένια κρέμα.
Το
αφήνουμε να κρυώσει και μετά το βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά περίπου.
Όταν
το μείγμα μας έχει στερεοποιηθεί, το πλάθουμε σε μπαλίτσες και τις περνάμε να
καλυφθούν σε ζάχαρη άχνη η κακάο σκόνη.
Τις
τοποθετούμε σε μια πιατέλα, μέσα σε γκοφρέ χαρτάκια και τις διατηρούμε στο
ψυγείο.
Αν
θέλουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για την επικάλυψη τρούφα σοκολάτας η χρωματιστή,
ξηρούς καρπούς (φουντούκι, αμύγδαλο κα) ψιλοκομμένους, η καρύδα τριμμένη.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου