Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΛΑΔΕΡΑ




Υλικά

1 κιλό φασολάκια (μπαρμπούνια ή τσαουλιά)
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2-3 καρότα, σε φέτες
2-3 πατάτες, κομμένες
2-3 ντομάτες ώριμες τριμμένες
2-3 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φέτες
2 κουταλιές πελτέ ντομάτας
½ φλιτζάνι μαϊντανό
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κουταλάκι ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο για 1-2 λεπτά και στη συνέχει προσθέτουμε τις ντομάτες, τα καρότα, τον πελτέ ντομάτας, αλάτι και πιπέρι, τη ζάχαρη και ένα φλιτζάνι ζεστό νερό.  
Αφήνουμε τα υλικά μας να βράσουν για 5 λεπτά και προσθέτουμε τα φασολάκια. Ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να βράσουν για 30 λεπτά περίπου. Ελέγχουμε μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο ζεστό νερό ακόμα.
Κόβουμε τις πατάτες σε κομμάτια και τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί με τον μαϊντανό και αφήνουμε να σιγοβράσουν για άλλα 20 λεπτά περίπου.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου