Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

ΠΟΥΤΙΓΚΑ ΘΙΑΚΙΑ




Μια εγγλέζικη συνταγή που γίνεται στο νησί της Ιθάκης με ντόπια υλικά.

Υλικά

Κάτι λιγότερο από μισό κιλό άσπρο ψωμί
Κάτι λιγότερο από μισό κιλό ζάχαρη
Τρία ποτήρια γάλα
Δύο κουταλιές βούτυρο
Ένα ποτήρι αμύγδαλα και σταφίδες άσπρες
Ένα ποτήρι κονιάκ
Λίγη φλούδα πορτοκαλιού
Δύο κουταλάκια κανέλα
Μισό μοσχοκάρυδο
Δέκα αυγά

Εκτέλεση

Κόβω το ψωμί σε φέτες μαζί με τη κόρα και το βάζω να μουσκέψει για δέκα λεπτά σε μια λεκάνη με νερό. Στη συνέχεια το ρίχνω μέσα σ ένα κατσαρόλι, όπου βράζει το γάλα. Βράζω και ανακατεύω καλά, για να πιεί όλο το γάλα. Μετά κατεβάζω το κατσαρόλι από τη φωτιά και προσθέτω τη ζάχαρη, το βούτυρο και τα άλλα υλικά. Αφήνω τι μείγμα να κρυώσει. Χτυπάω τα αυγά και προσθέτω το μείγμα. Ανακατεύω. Φορμάρω και μετά ψήνω στο φούρνο.
Όταν ψηθεί, πασπαλίζω τη πουτίγκα με κανέλα και ζάχαρη.

ΜΙΧΑΛΗΣ Π. ΜΑΓΟΥΛΑΣ - ΙΘΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου