Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ


Υλικά

4 νεράντζια
2 πορτοκάλια
2 λεμόνια
14 ποτήρια του νερού νερό
3 κιλα και 250 γρ, ζάχαρη

Εκτέλεση

Κόβουμε τα νεράντζια, τα πορτοκάλια και τα λεμόνια. Αφαιρούμε τις ίνες και τα κουκούτσια και τα αλέθουμε στο μπλέντερ η στο μύλο του κρέατος, με λίγο νερό. Το βάζουμε σε μια μεγάλη λεκάνη με κρύο νερό να μείνουν όλη μια νύκτα.
Την επομένη μέρα τα στραγγίζουμε καλά και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με δεκατέσσερα ποτήρια νερό να βράσουν τρία τέταρτα της ώρας, να είναι τρυφερά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το βράσιμο σε σιγανή φωτιά. Όταν αρχίσει να φουσκώνει τη δοκιμάζουμε, βγάζοντας λίγη σε πιατάκι. Χρειάζεται προσοχή να είναι δεμένη, αλλά όχι πολύ σφιχτή, Αφαιρούμε τον αφρό και την βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.

ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΡΑΖΟΥ - ΙΘΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου