Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

ΧΤΑΠΟΔΟΠΙΤΑ




Μοναδική πίτα που παρασκεύαζε συχνά νόνα μου. Δική της είναι και η συνταγή που αναφέρω. Είναι από τα έξυπνα νηστίσιμα πιάτα.

Υλικά

Ένα μεγαλούτσικο χταπόδι
Δύο ποτηράκια άσπρο κρασί
Ένα τριμμένο κρεμμύδι
Μια τριμμένη ντομάτα η λίγη ντομάτα πελτέ
Φύλλα για τη πίτα (έτοιμα η σπιτικά)
Τέσσερα φλίτζανάκια ρύζι

Εκτέλεση

Βράζω το γουλισμένο χταπόδι καλά με νερό και το κρασί. Σουρώνω το ζουμί και το κρατάω σε ένα λεκανάκι. Κόβω το χταπόδι σε μικρά κομμάτια και σε μια βαθιά λεκάνη ανακατεύω τα κομμάτια του χταποδιού, το ρύζι, το τριμμένο κρεμμύδι και τη τριμμένη ντομάτα. Απλώνω τα φύλα στο ταψί και τα λαδώνω καθώς τα στρώνω. Ρίχνω το περιεχόμενο με το χταπόδι στο ταψί και μετά ρίχνω το ζουμί του χταποδιού μέχρι να σκεπαστεί το περιεχόμενο. Στο τέλος σκεπάζω με φύλλα το ταψί, τα λαδώνω και βρέχω το πάνω φύλλο για να μη σκάσει στο ψήσιμο. Βάζω το ταψί στο ζεσταμένο φούρνο στους 150 με 200 βαθμούς για περίπου μιάμιση ώρα.

ΜΙΧΑΛΗΣ Π. ΜΑΓΟΥΛΑΣ - ΙΘΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου