Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

ΛΙΚΕΡ ΜΕ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ




Υλικά

¾ κιλού κονιάκ η τσίπουρο
½ κιλό ζάχαρη καστανή
3 φλιτζάνια νερό
1 φλιτζάνι μέλι
1 κουτ. σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
Φλούδες από ένα λεμόνι
1 κουτ. κάρδαμο τριμμένο
1 κουτ. γλυκού λεβάντα
2 ξυλάκια κανέλας 
½ κουτ. γλυκού γαρίφαλα

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, το μέλι, το ξύσμα το χυμό, τα μπαχαρικά και τα βράζουμε για 7 με 8 λεπτά. Μόλις κρυώσει αναμειγνύουμε το σιρόπι με το κονιάκ σε ένα μεγάλο γυάλινο βάζο. Το ανακινούμε 2 - 3 φορές και το διατηρούμε σε δροσερό και σκιερό μέρος για 3-4 εβδομάδες. Το ανακινούμε περιστασιακά.
Στη συνέχεια το σουρώνουμε με μία γάζα, το μεταφέρουμε σε ένα μπουκάλι και το διατηρούμε σε δροσερό μέρος η στο ψυγείο.
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε διάφορους συνδυασμούς μπαχαρικών και βοτάνων.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου