Υλικά
¾
κιλού κονιάκ η τσίπουρο
½
κιλό ζάχαρη καστανή
3
φλιτζάνια νερό
1
φλιτζάνι μέλι
1
κουτ. σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
Φλούδες
από ένα λεμόνι
1
κουτ. κάρδαμο τριμμένο
1
κουτ. γλυκού λεβάντα
2
ξυλάκια κανέλας
½
κουτ. γλυκού γαρίφαλα
Εκτέλεση
Σε
μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, το μέλι, το ξύσμα το χυμό, τα
μπαχαρικά και τα βράζουμε για 7 με 8 λεπτά. Μόλις κρυώσει αναμειγνύουμε το
σιρόπι με το κονιάκ σε ένα μεγάλο γυάλινο βάζο. Το ανακινούμε 2 - 3 φορές και
το διατηρούμε σε δροσερό και σκιερό μέρος για 3-4 εβδομάδες. Το ανακινούμε
περιστασιακά.
Στη
συνέχεια το σουρώνουμε με μία γάζα, το μεταφέρουμε σε ένα μπουκάλι και το
διατηρούμε σε δροσερό μέρος η στο ψυγείο.
Μπορούμε
να χρησιμοποιήσουμε διάφορους συνδυασμούς μπαχαρικών και βοτάνων.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου