Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

ΚΡΕΜΜΥΔΟΚΕΦΤΕΔΕΣ




Υλικά

½  κιλό κρεμμύδια
1 ½ φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει        
150 γραμ. κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
3 αυγά.       
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
½  κουτ. γλυκού κορν φλαουρ.
1 ½ φλιτζάνι δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι άνηθο, ψιλοκομμένο
½  κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι 
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα    

Εκτέλεση

Τρίβουμε τα κρεμμύδια στον τρίφτη τα αλατίζουμε και τα στύβουμε ελαφρά.
Βάζουμε σε ένα μπολ τα κρεμμύδια τα αυγά, το κορν φλαουρ, το τυρί, το ελαιόλαδο, τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα, προσθέτουμε αλεύρι τόσο όσο να γίνει ένας χυλός πηχτός.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε αρκετό λάδι να κάψει.  
Παίρνουμε το μείγμα μας και ρίχνουμε κουταλιές και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά από κάθε μεριά μέχρι να ροδίσουν.
Αφού ροδίσουν τους βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Σερβίρουμε με γιαούρτι με λίγο λιωμένο σκόρδο μέσα.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου