Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

ΠΙΠΕΡΟΣΑΛΑΤΑ



Υλικά

½ κιλό πιπεριές Φλωρίνης
250γρ. φέτα σε κομμάτια
½ φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κουτ. γλυκού πάπρικα
1 κουτ. γλυκού ξύδι
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Ψήνουμε τις πιπεριές στο γκριλ του φούρνου αφού τις τυλίξουμε σε αλουμινόχαρτο, μετά τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε κομμάτια.
Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε το σκόρδο μέχρι να μαλακώσει.
Βάζουμε στο μπλέντερ τις πιπεριές, το σκόρδο, τη φέτα, το λάδι, το ξύδι, τη πάπρικα και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν σαν κρέμα.
Διατηρείτε το μείγμα στο ψυγείο.
Σερβίρουμε με κρίθινα παξιμάδια η κριτσίνια.

Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη φέτα με ανθότυρο, μόνο που θα πρέπει να προσθέσουμε  λίγο αλάτι. 

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου