Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

ΣΑΓΑΝΑΚΙ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ





Υλικά

½ κιλό γαρίδες
250 γραμ. μύδια, κατεψυγμένα
3 καλαμαράκια  
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 ½ φλιτζάνι ντομάτα, τριμμένη     
2 πιπεριές Φλωρίνης, σε ροδέλες
1 μικρή καυτερή πιπεριά
150 γραμ. φέτα
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι τσίπουρο η ούζο
θυμάρι φρέσκο
αλάτι
κόκκινο πιπέρι
3 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε γαρίδες βγάζοντας μόνο τα κεφάλια, όχι το κέλυφος.
Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια τα κόβουμε σε ροδέλες.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι με ελαιόλαδο ρίχνουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο να ροδίσουν και μετά προσθέτουμε τα καλαμαράκια τα μύδια, τις γαρίδες και ανακατεύουμε. Μόλις πάρουν χρώμα προσθέτουμε τις πιπεριές, το θυμάρι, το πιπέρι και λίγο αλάτι. Όταν μαλακώσουν και οι πιπεριές σβήνουμε με το τσίπουρο.
Στη συνέχεια προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα και αφού βράσει και δέσει η σάλτσα ρίχνουμε την φέτα κομμένη σε μικρά κομματάκια. Όταν αρχίσει να λιώνει η φέτα βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό από πάνω.
   
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου