Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

ΚΕΙΚ ΜΕ ΧΑΛΒΑ



   
Υλικά

½  αλεύρι που φουσκώνει
350 γραμ. χαλβά βανίλια, θρυμματισμένο
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 ½ φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο   
1 φλιτζάνι καρύδια τριμμένα
1 βανίλια
2 κουτ. γλυκού σόδα
1 κουτ. γλυκού κανέλα
τριμμένη καρύδα
   
Εκτέλεση

Βάζουμε στο μίξερ το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, το θρυμματισμένο χαλβά, τη βανίλια και τα κτυπάμε να γίνουν ομοιογενές μείγμα. Προσθέτουμε στη συνέχεια το αλεύρι και το χυμό πορτοκαλιού εναλλάξ, τη σόδα και την κανέλα.
Συνεχίζουμε το κτύπημα μέχρι να πάρουμε ένα ομοιόμορφο παχύρρευστο μείγμα. Βάζουμε το μείγμα σε ένα λαδωμένο ταψί ή μια φόρμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 50 λεπτά περίπου και όταν κρυώσει το πασπαλίζουμε με τριμμένη καρύδα.

Αν θέλουμε μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα καρύδια με φρουί γλασσέ η μήλο τριμμένο..

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου