1
κιλό σουπιές καθαρισμένες
6-7
φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
½
ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
1
φινόκιο ψιλοκομμένο
2
ντομάτες ξεφλουδισμένες σε κύβους
2
κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
1
φλιτζάνι ελαιόλαδο
1
φλιτζάνι κρασί λευκό
Γαρίφαλο,
μπαχάρι
3
δαφνόφυλλα.
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε
τις σουπιές σε κομμάτια, τις πλένουμε καλά και τις αφήνουμε να στραγγίξουν.
Σε
μία κατσαρόλα με λάδι σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια, το φινόκιο, προσθέτουμε τις
σουπιές και ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά για 1-2 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί
και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Ρίχνουμε τις ντομάτες, τον άνηθο, τον
πελτέ, το μπαχάρι, το γαρίφαλο, το πιπέρι, τα δαφνόφυλλα και
ένα φλιτζάνι νερό.
Μόλις
πάρουν βράση χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να βράσουν για 45 λεπτά
περίπου.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου