Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

ΠΑΤΑΤΟΚΕΦΤΕΔΕΣ



Υλικά

1½ κιλό πατάτες
½  ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 φλιτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 αυγά
Ρίγανη
Αλεύρι για το τηγάνισμα
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε, τις κόβουμε στη μέση και τις βράζουμε σε αλατισμένο. Όταν μαλακώσουν τις περνάμε στη μηχανή του πουρέ η στο μπλέντερ και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
Στη συνέχεια χτυπάμε τα αυγά.
Σε ένα μπολ βάζουμε τον πουρέ, τα κρεμμύδια, το μαϊντανό, τα αυγά (κτυπημένα) το αλάτι, τη ρίγανη, το πιπέρι, το τυρί και ανακατεύουμε καλά να γίνουν μία ομοιόμορφη ζύμη.
Πλάθουμε τους κεφτέδες, τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι σε μέτρια φωτιά.
Σερβίρουμε, πασπαλίζοντας με φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό

Στη γέμιση αντί για μαϊντανό μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε δυόσμο τους πάει πολύ..

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου