Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

ΡΙΖΟΤΟ ΘΑΛΑΣΣΙΝΩΝ



Υλικά

1 φλιτζάνι ρύζι γλασέ
½ κιλό γαρίδες ολόκληρες
1 κιλό μύδια
1 κιλό κυδώνια
¾ κιλού καλαμαράκια
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 ντομάτα ψιλοκομμένη
1 κουτ. πελτέ ντομάτας
½  φλιτζάνι κρασί λευκό
Λίγο σαφράν
½ φλιτζάνι  λάδι
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα μύδια και τα κυδώνια και τα πλένουμε πολύ καλά.
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε νερό αλατισμένο και τα βράζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να  ανοίξουν. Τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και κρατάμε το υγρό τους αφού το σουρώσουμε καλά. Τα καθαρίζουμε και κρατάμε μερικά με τα τσόφλια τους για το γαρνίρισμα. Βράζουμε και τις γαρίδες για δέκα λεπτά.
Σε ένα τηγάνι με λάδι σοτάρουμε τα κρεμμύδια, προσθέτουμε τα καλαμαράκια, τη ντομάτα, το πελτέ και το ρύζι. Ανακατεύουμε καλά και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να πιούν τα υγρά τους και προσθέτουμε λίγο από το νερό των θαλασσινών. Αφήνουμε το ρύζι να βράσει προσθέτοντας νερό όταν χρειάζεται.
Προσθέτουμε τα μύδια, τα κυδώνια, τις γαρίδες,  το σαφράν, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε ελαφρά.
Τα σερβίρουμε σε μια πιατέλα και γαρνίρουμε με τα μύδια και τα κυδώνια, που δεν έχουμε βγάλει από τα όστρακά τους. Πασπαλίσουμε και με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου