Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ, ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΜΕΛΙΟΥ



Υλικά

300 γραμ. σπανάκι καθαρισμένο και κομμένο
250 γραμ. φρέσκα μανιτάρια ανάμεικτα
1 μικρή μαραθόριζα, κομμένη σε λεπτές φέτες
3 κρεμμυδάκια φρέσκα, κομμένα σε ροδέλες
150 γραμ. μπέικον καπνιστό, ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι σπόρους από ένα ρόδι
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 κουτ. γλυκού σουσάμι μαύρο

Για τη σάλτσα
1½ κουτ. σούπας βαλσαμικό ξίδι
1 κουτ. σούπας μουστάρδα
1/2 κουτ. γλυκού εστραγκόν, τριμμένο    
2 κουτ. γλυκού μέλι
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια και τα σοτάρουμε για 6 με 7 λεπτά, ανακατεύοντας συνέχεια, ρίχνουμε το μπέικον και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5 με 6 λεπτά ακόμη.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε, ανακατεύοντας μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους.
Χτυπάμε όλα τα υλικά της σάλτας στο μπλέντερ.  
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το σπανάκι, τη μαραθόριζα και το ρόδι, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το μείγμα από το τηγάνι. Περιχύνουμε με τη σάλτσα, πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε αμέσως.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου