Υλικά
2
μελιτζάνες φλάσκες, κομμένες σε φέτες
3-4
κολοκύθια, κομμένα σε φέτες
4
ντομάτες ψιλοκομμένες
4
πατάτες, κομμένες σε κύβους
3
πιπεριές κέρατο, κομμένα σε ροδέλες
4
σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2
κρεμμύδια, κομμένα σε ροδέλες
1
φλιτζάνι χυμό ντομάτας
½
ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1½
φλιτζάνι ελαιόλαδο
½ κουτ. γλυκού ζάχαρη
δυόσμο
ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε
και πλένουμε καλά τα λαχανικά, τα κόβουμε και τα βάζουμε σε ένα βαθύ ταψί και
τα ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το σκόρδο, το μαϊντανό, το δυόσμο, το ελαιόλαδο, τη
ρίγανη, αλάτι και πιπέρι, το χυμό ντομάτας και λίγο νερό και τα ανακατεύουμε
και πάλι.
Ψήνουμε
το φαγητό μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά, σκεπασμένο
με ένα αλουμινόχαρτο. Στη συνέχεια το ξεσκεπάζουμε και το ψήνουμε για άλλα
15-20 λεπτά περίπου. Αν χρειαστεί κατά τη διάρκεια του ψησίματος προσθέτουμε
λίγο ζεστό νερό.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Στη
γαλλική κουζίνα το μπριάμ δεν λέγεται... μπριάμ φυσικά, αλλά tian ή κάτι
τέτοιο. Η λέξη μπριάμ είναι τούρκικη και ως εκ τούτου οι γάλλοι την αγνοούν. Ψήνουν
όμως μπριάμ σε όλα τα γαλλικά σπίτια και λατρεύουν τη μεσογειακή κουζίνα. Με
μια διαφορά: δεν ξαπλώνουν τα λαχανικά να λιώσουν αλλά τα τοποθετούν σε σειρές
όρθια, όπως θα δείτε στις παρακάτω εικόνες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου