Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

ΚΡΟΚΕΤΕΣ ΠΑΤΑΤΑΣ ΜΕΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΖΑΜΠΟΝ





Υλικά

4 πατάτες
6 φέτες ζαμπόν, ψιλοκομμένο
2 φλιτζάνια τυρί γκούντα, τριμμένο
1 φλιτζάνι τυρί ρεγκάτο, τριμμένο
1 αυγό
μοσχοκάρυδο
πιπέρι

Για το πανάρισμα
1 αυγό
½ φλιτζάνι αλεύρι
½ φλιτζάνι γάλα
1 ½ φλιτζάνι φρυγανιά, τριμμένη
ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Βράζουμε τις πατάτες, τις αφήνουμε να κρυώσουν, μετά τις καθαρίζουμε και τις περνάμε από το μύλο του πουρέ η της λιώνουμε με ένα πιρούνι.
Σε ένα μπολ βάζουμε το πουρέ πατάτας, προσθέτουμε τα τυριά, το αυγό, μοσχοκάρυδο,  πιπέρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνουν ζύμη.
Πλάθουμε τις κροκέτες σε σχήμα στρογγυλό η μακρόστενο και μέσα σε κάθε μια βάζουμε 3-4 κομματάκια ζαμπόν και τις ξαναπλάθουμε για να το καλύψουν.
Κτυπάμε το αυγό με το γάλα και περνάμε κάθε κροκέτα, πρώτα από το αλεύρι, μετά από το μείγμα του αυγού και τέλος από τη τριμμένη φρυγανιά.
Τις τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα. Τις απλώνουμε σε απορροφητικό χαρτί  και τις σερβίρουμε ζεστές.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου