500
γραμ. ταλιατέλες
700
γραμ. ανάμικτα θαλασσινά (μύδια, γαρίδες, καλαμαράκια, κα)
1
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
2
σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
10-15 κλωτσίτσες κρόκο Κοζάνης
10-15 κλωτσίτσες κρόκο Κοζάνης
αλάτι
και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
½
φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
300
γραμ. κρέμα γάλακτος (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Βράζουμε
τις ταλιατέλες σε αλατισμένο νερό, μέχρι να «κρατάνε» λίγο και να μην είναι
παραβρασμένα (Αl dente).
Σε
ένα τηγάνι με λίγο λάδι, βάζουμε το σκόρδο, το αφήνουμε μέχρι να μαλακώσει, προσθέτουμε
τα θαλασσινά και τα ανακατεύουμε, προσθέτουμε το κρασί, αφού μέσα πριν έχουμε
μουλιάσει το κρόκο Κοζάνης (σαφράν). Τέλος προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
Αλατοπιπερώνουμε
και τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 15 με 20 λεπτά.
Σερβίρουμε
τις ταλιατέλες με τα θαλασσινά και για γαρνίρισμα προσθέτουμε τον μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο
πιπέρι.
Αν αφαιρέσουμε την κρέμα γάλακτος, έχουμε ένα
νηστήσιμο πιάτο.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου