Υλικά
½
κιλό ταλιατέλες
½
γαρίδες ψιλές Νο 2 η 3 με τα τσόφλια τους
½
πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη
2
κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1
φλιτζάνι κρασί λευκό ξηρό
λίγο
κόλιανδρο ψιλοκομμένο
χυμό
από μισό μοσχολέμονο (λάιμ)
φρεσκοτριμμένο
πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε
σε αλατισμένο νερό τις ταλιατέλες, για περίπου 10 λεπτά.
Σε
ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια μέχρι να
μαλακώσουν. Προσθέτουμε τις γαρίδες και το τσίλι και ψήνουμε, ανακατεύοντας, μέχρι να πάρουν χρώμα. Στη συνέχεια
προσθέτουμε το κρασί, το χυμό λάιμ και βράζουμε ώσπου να εξατμιστεί το κρασί.
Προσθέτουμε
τις ταλιατέλες και τον κόλιανδρο και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε αν θέλουμε με τριμμένη παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι
και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου