Υλικά
3
φλιτζάνια αλεύρι
½
φλιτζάνι βούτυρο, λιωμένο
1½
φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
½
φλιτζάνι γάλα
1
κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
2
αυγά
μοσχοκάρυδο
ρίγανη
½ κουτ. γλυκού πιπέρι φρεσκοτριμμένο
½ κουτ. γλυκού αλάτι
1
κρόκο αυγού
1
κουτ. σούπας γάλα
1
½ φλιτζάνι σουσάμι μαύρο
Εκτέλεση
Βάζουμε
στο μίξερ το αλεύρι με το μπέκιν πάουντερ, τα αναμειγνύουμε και προσθέτουμε το
γάλα, το βούτυρο, τα αυγά και τη κεφαλογραβιέρα.
Ζυμώνουμε
καλά, ώστε να δημιουργηθεί μια λεία και σφικτή ζύμη, προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο,
τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.
σκεπάζουμε
τη ζύμη και την αφήνουμε μία με δύο ώρες στο ψυγείο να ξεκουραστεί.
Σε
μια αλευρωμένη επιφάνεια ζυμώνουμε λίγο τη ζύμη, με ένα πλάστη, την ανοίγουμε
σε φύλλο, τη κόβουμε με ένα μαχαίρι σε λωρίδες όσο χοντρές τις θέλουμε και τις πλάθουμε
δίνοντάς τους κυλινδρικό σχήμα.
Κτυπάμε
τον κρόκο και το γάλα και με ένα πινέλο αλείφουμε τα κριτσίνια και στη συνέχεια
τα ρολάρουμε σε σουσάμι. Τα βάζουμε σε μία
λαδωμένη λαμαρίνα του φουρνου.
Ψήνουμε
σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς 15-20 λεπτά περίπου, μέχρι να
ροδοκοκκινίσουν.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου