Υλικά
1 ½ κιλό πορτοκάλια
1 κιλό ζάχαρη καστανή
2 βανίλιες
1 ξυλάκι κανέλας
χυμό από ένα λεμόνι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα πορτοκάλια από
τη φλούδα, τα κουκούτσια και όσο μπορούμε αφαιρούμε τις πολλές ίνες.
Τα βράζουμε σε μια κατσαρόλα,
περίπου μισή ώρα για να μαλακώσουν, τα σουρώνουμε και τα κτυπάμε λίγο στο
μούλτι, ώστε να μυν γίνουν χυλός.
Στη συνέχεια τα βράζουμε μαζί
με τη ζάχαρη, τις βανίλιες και το ξυλάκι κανέλας σε μέτρια φωτιά 25-30 λεπτά
περίπου ανακατεύοντας τακτικά. Λίγο πριν τα αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε
το χυμό λεμονιού.
Μόλις βγάλουμε τη μαρμελάδα
από τη φωτιά, αφαιρούμε το ξυλάκι κανέλας, την βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα,
τα κλείνουμε καλά και τα γυρίζουμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν. Με αυτό τον τρόπο
κλείνουν αεροστεγώς. Όταν ανοίξουμε τα βάζα, τα διατηρούμε στο ψυγείο.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου