Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

ΠΙΛΑΦΙ ΘΙΑΚΟ η ΑΣΠΡΟ ΠΙΛΑΦΙ





Η συνταγή είναι παλιά και γνήσια θιακιά. Από τις έξυπνες συνταγές, που ίσως με δικαιώνουν όταν μιλώ για τη θιακιά κουζίνα. Με θιακό πιλάφι συνοδεύω το ψητό κρέας. Ήταν η αγαπημένη συνταγή της νόνας μου.

Υλικά
για τέσσερα άτομα

Λίγα κόκαλα και κρέας
Ένα η δύο κρεμμύδια
Αλάτι
Τέσσερα ποτηράκια ρυζάκι
Μια κουταλιά βούτυρο

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βράζω τα κόκαλα και μικρά κομμάτια από κρέας που δεν αξιοποιούνται με άλλο τρόπο (ίσως κάνουν για κρεατόσουπα). Μαζί τους βράζω και ένα κρεμμύδι σχισμένο στα τέσσερα και αλάτι. Όταν αρχίσουν να βράζουν, ξαφρίζω και όταν βράσουν καλά, σουρώνω τι ζουμί. Καβουρδίζω σε μια κατσαρόλα το ρύζι με λίγο βούτυρο μέχρι να ξανθύνει ελαφρά. Προσθέτω το ζουμί σε αναλογία ένα ποτηράκι ρύζι σε δυόμισι φλιτζάνια ζουμί ανά άτομο. Βράζω το ρύζι σκεπαστό σε σιγανή φωτιά μέχρι να στεγνώσει. Το θιακό ρύζι είναι έτοιμο και νόστιμο.

ΜΙΧΑΛΗΣ Π. ΜΑΓΟΥΛΑΣ - ΙΘΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου