Υλικά
1
½ κιλό μύδια φρέσκα η ½ κιλό ψίχα
2
πιπεριές, ψιλοκομμένες και ξεσποριασμένες
1
πιπεριά καυτερή, ψιλοκομμένη
2
σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
3
ντομάτες ξεφλουδισμένες και χοντροκομμένες
½
ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
200
γραμ. φέτα, κομμένη σε κυβάκια
1
κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
½
φλιτζάνι ελαιόλαδο
1
κουτ. σούπας ρίγανη
1
σφηνάκι ούζο
πιπέρι
Εκτέλεση
Σε
μια λεκάνη με κρύο νερό ρίχνουμε τα μύδια, αφαιρούμε όσα δεν έχουν ανοίξει. Με
ένα μαχαίρι τις ίνες από τα μύδια, τρίβουμε τα κελύφη τους με ένα βουρτσάκι και
τα ξεπλένουμε καλά.
Σε
μια κατσαρόλα με ελάχιστο νερό ρίχνουμε τα μύδια κλείνουμε το καπάκι και τα
βράζουμε στον ατμό μέχρι να ανοίξουν, 5 με10 λεπτά περίπου. Τα αφήνουμε λίγο να
κρυώσουν και μετά τα βγάζουμε από τα κελύφη τους.
Σε
ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σοτάρουμε τις πιπεριές, το σκόρδο,
ρίχνουμε τις ντομάτες και τη ρίγανη, σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά
και στη συνέχεια σβήνουμε με το ούζο. Ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε τη σάλτσα για
10, μέχρι να πήξει.
Ρίχνουμε
τα μύδια και τη φέτα, ανακατεύουμε και βράζουμε, σε μέτρια φωτιά για άλλα 5 με
10 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας.
Μπορούμε
να μην αφαιρέσουμε το κέλυφος από τα μύδια.
Εάν
δεν θέλουμε τα μύδια κοκκινιστά, αφαιρούμε την ντομάτα, τον πελτέ ντομάτας και
αν το θέλουμε το φαγητό νηστίσιμο, παραλείπουμε τη φέτα.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου