Υλικά
½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1
φλιτζάνι σπορέλαιο
1
φλιτζάνι ζάχαρη
1
φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
1
φλιτζάνι νερό
1
φλιτζάνι σταφίδες μαύρες
1
κουτ. γλυκού κανέλα
½ κουτ.
γλυκού γαρίφαλο σκόνη
1
φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1
φακελάκι βανίλια
ξύσμα
ενός λεμονιού
Εκτέλεση:
Σε
ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το λάδι, τη ζάχαρη και τα χτυπάμε καλά, προσθέτουμε το
χυμό του πορτοκαλιού, το ξύσμα λεμονιού, το νερό, την κανέλα και το γαρύφαλλο
συνεχίζοντας το χτύπημα. Κατόπιν προσθέτουμε τις σταφίδες και στο τέλος το
αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
Ανακατεύουμε
πολύ, μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά όλα τα υλικά.
Αν
η ζύμη δεν μας «βγει» σφικτή προσθέτουμε και άλλο αλεύρι.
Σε
μια φόρμα στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί
και αδειάζουμε τη ζύμη.
Ψήνουμε
σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.
Μπορούμε,
αντί να βάλουμε τη ζύμη σε φόρμα, να φτιάξουμε μικρά φραντζολάκια και να τα
βάλουμε σε μια λαμαρίνα, αφού στρώσουμε
αντικολλητικό χαρτί.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου