Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

ΛΕΜΟΝΑΔΑ ΣΠΙΤΙΚΗ



Υλικά

½ κιλό χυμό από φρέσκα λεμόνια
½ κιλό ζάχαρη
200 γραμμάρια νερό

Εκτέλεση

Στύβουμε τα λεμόνια και σουρώνουμε τον χυμό.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη ζάχαρη με το νερό, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει αλλά να μην πάρει βράση. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει και μετά προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.
Ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε γυάλινα μπουκάλια που τα έχουμε αποστειρώσει και τα φυλάμε στο ψυγείο.
Όταν θέλουμε να σερβίρουμε, κουνάμε το μπουκάλι καλά, γεμίζουμε το 1/3 ενός ποτηριού  και συμπληρώνουμε το ποτήρι με παγωμένο νερό.

Αν θέλουμε μπορούμε να φτιάξουμε με την ίδια διαδικασία χυμό από πορτοκάλι  ή μανταρίνι. Μπορούμε αντί νερό να προσθέσουμε ανθρακούχο νερό.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου