Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

ΝΤΑΚΟΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ



Υλικά

1 κρίθινο παξιμάδι - κουλούρα Κρήτης
1 μεγάλη γινομένη τομάτα
2 κουτ. σούπας λάδι
100 γραμ. ξινομυζήθρα Κρήτης
ρίγανη, λίγες ελιές σε ροδέλες,
αλάτι και αν θέλετε, πιπέρι

Εκτέλεση

Αν το κρίθινο παξιμάδι είναι λίγο σκληρό (όπως είναι και το πιο γνήσιο), τότε το περνάμε γρήγορα κάτω από τη βρύση, ή αν το θέλουμε και λίγο σκληρό τότε απλώς περιμένουμε να μουσκέψει από το ζωμό της ντομάτας. Τρίβουμε την ντομάτα, προσθέτουμε το λάδι και το αλάτι και την τοποθετούμε πάνω στο παξιμάδι. Βάζουμε την ξινομυζήθρα (ή φέτα για το για την υπόλοιπη Ελλάδα) και προσθέτουμε τη ρίγανη, τις ελιές και το πιπέρι. Σερβίρουμε αμέσως.

Η ξινομυζήθρα είναι ένα προϊόν που το βρίσκουμε μόνο στα Χανιά και μοιάζει με πολύ πυκνό γιαούρτι. Εδώ μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε Κεφαλλονίτικη μυζήθρα κεφαλοτυριού.

ΕΛΕΝΗ ΚΤΙΣΤΑΚΗ - ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου