Υλικά
½
κιλό καλαμαράκια σε ροδέλες
½
κιλό χταπόδι σε κομματάκια
½
κιλό γαρίδες
1
φλιτζάνι ούζο
2
κρεμμύδια
1
φλιτζάνι ελαιόλαδο
2
σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1
φλιτζάνι ελιές μαύρες ψιλοκομμένες
½
φλιτζάνι χυμό ντομάτας
1
ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
λίγο
αλάτι
πιπέρι
φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Πλένετε
τα καλαμαράκια και το χταπόδι, ζεματάμε για δύο λεπτά τις γαρίδες και τις
ξεφλουδίζουμε.
Βάζουμε
σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό τα καλαμαράκια και το χταπόδι και τα βράζουμε
μέχρι να μαλακώσουν. Κρατάμε ½ φλιτζάνι
από το ζωμό που έβγαλαν.
Ψιλοκόβουμε
τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τα σοτάρουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε λάδι,
προσθέτουμε το χταπόδι και τα καλαμαράκια. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τις
γαρίδες. Σβήνουμε με το ούζο.
Ρίχνουμε
στην κατσαρόλα το ζωμό, τον χυμό ντομάτας και
αλατοπιπερώνουμε. Τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά έως να πιούν σχεδόν
όλο το νερό τους. Πριν τα βγάλουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τις ελιές να πάρουν
μια βράση.
Γαρνίρουμε
μαϊντανό ψιλοκομμένο.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου