Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

ΝΤΟΜΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΦΕΤΑ




Υλικά

6 φύλλα φύλλα χωριάτικα
300 γραμ. φέτα
8 ντομάτες ξεφλουδισμένες
5 ξερά κρεμμύδια
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
½ κουτ. γλυκού ζάχαρη
φρέσκο βασιλικό
3 κουτ. σούπας σουσάμι μαύρο

Εκτέλεση

Κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια τα κρεμμύδια και τις ντομάτες και λιώνουμε τη φέτα με ένα πιρούνι.
Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν, προσθέτουμε τις ντομάτες, το αλατοπίπερο και τη ζάχαρη.
Αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να μείνει μια σάλτσα πηχτή – αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό.
Λαδώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και στρώνουμε 3 από τα φύλλα, λαδώνοντας ανάμεσα. Απλώνουμε τις ντομάτες πασπαλίζουμε με την φέτα και τα φύλλα του βασιλικού. Στρώνουμε και τα υπόλοιπα φύλλα (λαδώνοντας πάντα ενδιάμεσα).
Λαδώνουμε την επιφάνεια, πασπαλίζουμε με σουσάμι μαύρο, χαράζουμε σε κομμάτια και ψήνουμε στους 180, για 45 λεπτά περίπου.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου