Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

ΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΥ





 Υλικά

1 φύλλο μπακαλιάρου ξαλμυρισμένο
1 αυγό χτυπημένο
¼ φλιτζανιού κεφαλογραβιέρα τριμμένη
2 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη
2 κουτ. σούπας κουκουνάρι αλεσμένο
2 κουτ. σούπας ρίγανη η σάψυχο φρέσκο
αλάτι, πιπέρι
Καλαμποκάλευρο για το πανάρισμα
Αραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε το αυγό, το χτυπάμε και προσθέτουμε τη  κεφαλογραβιέρα , το κουκουνάρι, τη φρυγανιά, τη  ρίγανη η το σάψυχο και αλατοπιπερώνουμε.
Προσθέτουμε το μπακαλιάρο αφού τον έχουμε ψιλοκόψει όσο καλά μπορούμε τα ανακατεύουμε και ζυμώνουμε το μείγμα καλά.
Πλάθουμε  σε κεφτεδάκια, τα τυλίγουμε στο καλαμποκάλευρο και τα αφήνουμε για λίγη ώρα να σφίξουν.
Τα τηγανίζουμε σε αραβοσιτέλαιο, στην αρχή σε δυνατή και μετά σε μέτρια φωτιά για 3 με 4 λεπτά.
Τα στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί και τα σερβίρουμε.
Τα συνοδεύουμε με παντζάρια βραστά η κολοκυθάκια η σκορδαλιά.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου