Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

ΡΕΒΙΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ




Υλικά

250 γρ. ρεβύθια βρασμένα
2 ντομάτες ξεφλουδισμένες
1 σκελίδα σκόρδο
1 κρεμμύδι
1 ματσάκι δυόσμο φρέσκο
1 κουτ. γλυκού κύμινο
1/2 κουτ γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 φλιτζάνι αλεύρι
αραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα
Αλάτι
Πιπέρι

Για την σάλτσα γιαουρτιού
200 γραμ. γιαούρτι
1 κουτ. γλυκού μαϊντανό ψιλοκομμένο
½ κουτ. γλυκού σκόρδο λιωμένο
1 κουτ. σούπας μαγιονέζα
1 κουτ. γλυκού κέτσαπ
1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε τα ρεβίθια από βραδύς σε μπόλικο νερό.
Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε στο μπλέντερ  μαζί με τα κρεμμύδια, τις ντομάτες, το δυόσμο, το αλάτι, το πιπέρι και το κύμινο. Αν το μείγμα είναι σφιχτό προσθέτουμε λίγο νερό.
Βάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ζυμώνουμε καλά. Αφήνουμε το μείγμα μας να ξεκουραστεί για μια περίπου ώρα. Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν.
Ανακατεύουμε τα υλικά για της σάλτσας γιαουρτιού και συνοδεύουμε τους ρεβυθοκεφτέδες. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε τη σάλτσα γιαουρτιού με γλυκιά πάπρικα.

Μπορούμε αντί για μπλέντερ να λιώσουμε τα ρεβίθια στο μούλτι, χωρίς να λιώσουν πολύ, έτσι να μείνουν και κάποια ρεβίθια χοντροκομμένα.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου