Υλικά
Για
τη ζύμη
200
γραμ. αλεύρι
100
γραμ. βούτυρο
25
γραμ. νερό
1
κρόκο αυγού
½
κουτ. γλυκού αλάτι
2
κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
Για
τη γέμιση μήλου
6
μήλα καθαρισμένα
100
γραμ. ζάχαρη
50
γρ βούτυρο λιωμένο
½
κουτ. γλυκού κανέλα
¼
κουτ. γλυκού τριμμένο κάρδαμο
50
γραμ. ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Ζύμη
Ζυμώνουμε
όλα τα υλικά της ζύμης μέχρι να σχηματιστεί μία ομοιόμορφη μάζα.
Πλάθουμε
την ζύμη σε στρογγυλό σχήμα και την αφήνουμε σκεπασμένη στο ψυγείο για
τουλάχιστον 30 λεπτά. Στη συνέχεια ανοίγουμε χοντρό φύλλο, βουτυρώνουμε μια φόρμα τάρτας (διαμέτρου 24 εκ. περίπου)
το απλώνουμε και την βάζουμε στο ψυγείο για μία με δύο ώρες.
Γέμιση
Κόβουμε
τα μισά μήλα σε κομμάτια και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε τη
ζάχαρη, την κανέλα, το κάρδαμο και μισό ποτήρι νερό και τα βράζουμε ώσπου να
γίνουν κομπόστα.
Τα
αφαιρούμε από τη φωτιά και μόλις κρυώσουν, τα προσθέτουμε στην τάρτα.
Τα
υπόλοιπα μήλα τα κόβουμε σε λεπτές φέτες (μισοφέγγαρα) και τα απλώνουμε επάνω
στην κομπόστα ομοιόμορφα χωρίς να αφήσουμε κενά.
Ρίχνουμε
από επάνω το λιωμένο βούτυρο και την ζάχαρη άχνη και ψήνουμε στο φούρνο, στους
180 βαθμούς για περίπου μία ώρα.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου