Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ




Υλικά

1 πακέτο φύλλο κρούστας για γλυκά
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 φλιτζάνι φρυγανιά, τριμμένη
3 φλιτζάνια αμύγδαλα, κοπανισμένα
5-7 αυγά
½  φλιτζάνι κονιάκ
2 κουτ. γλυκού baking powder
½  φλιτζάνι βούτυρο, λιωμένο
½  κουτ. γλυκού κανέλα

Για το σιρόπι
3 φλιτζάνια ζάχαρη
2 φλιτζάνια νερό
1 ξυλάκι κανέλα
½  λεμόνι το χυμό του

Εκτέλεση

Βάζουμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη και τα κτυπάμε. Προσθέτουμε τη φρυγανιά, το baking powder και την κανέλα συνεχίζοντας το κτύπημα.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τα αμύγδαλα και το κονιάκ και ανακατεύουμε ελαφρά.
Αν το μείγμα μας είναι αρκετά σφικτό δεν το αραιώνουμε.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί (30-32 εκ.) και βάζουμε τα μισά φύλλα από κάτω βουτυρώνοντάς τα ένα ένα. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα από το κάδο του μίξερ, στρώνουμε την επιφάνεια και από πάνω βάζουμε τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρώνοντας τα πάλι ένα ένα. Χαράζουμε το γλυκό σε λωρίδες.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για 30-35 λεπτά.
Βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό και το ξυλάκι κανέλας για 5-6 λεπτά και όταν αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε το λεμόνι και σβήνουμε τη φωτιά.
Περιχύνουμε το γλυκό με το καυτό σιρόπι και αφήνουμε να το τραβήξει.

Την Κοπεγχάγη την συναντάμε και με ζύμη τάρτας επιπλέον.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου