Υλικά
3
φύλλα κρούστας
2
½ λίτρα γάλα
2
φλιτζάνια σιμιγδάλι ψιλό
8
αυγά
1
½ φλιτζάνι ζάχαρη
1
κουτ. σούπας κανέλα
2
βανίλιες
½
φλιτζάνι ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι βούτυρο
2
κουτ. σούπας ζάχαρη, για το φύλλο
2
κουτ. σούπας κανέλα, για το φύλλο
½ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη, για το γαρνίρισμα
2
κουτ. σούπας κανέλα, για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Σε
μια κατσαρόλα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά το γάλα, με το σιμιγδάλι, την κανέλα, τη
ζάχαρη και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια πηχτή κρέμα. Βγάζουμε την κατσαρόλα απ' τη φωτιά και
αφήνουμε να κρυώσει.
Σε
ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε τις βανίλιες και τα ρίχνουμε στην κρέμα.
Ανακατεύουμε
την κανέλα και τη ζάχαρη για το φύλλο.
Βουτυρώνουμε
ένα ταψί (διαμέτρου 40 εκ.), απλώνουμε τα φύλλα αφού πρώτα τα βουτυρώσουμε
ενδιάμεσα και τα πασπαλίσουμε με το μείγμα της κανέλας
και της ζάχαρης. Αδειάζουμε τη κρέμα και τα φύλλα που περισσεύουν απ' το ταψί,
σηκώνουμε τις άκρες και τις διπλώνουμε προς τα μέσα.
Πασπαλίζουμε
με κρυσταλλική ζάχαρη και κανέλλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180
βαθμούς, για 45 λεπτά περίπου.
Όταν
τη βγάλουμε από το φούρνο και κρυώσει την πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλλα (προαιρετικά).
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου