8
καλαμάρια καθαρισμένα
½ φλιτζάνι ρύζι καρολίνα
¾ κιλού φρέσκο σπανάκι
3-4 κρεμμύδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
2
κουτ. σταφίδα μαύρη
1
φλιτζάνι τσαγιού λευκό κρασί
2
κουτ. σούπας άνηθο
1
½ φλιτζάνι ντομάτα τριμμένη
1
κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
1
κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι
φρεκοτριμμένο
πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε
τα καλαμάρια (αφαιρούμε τα εντόσθια και
το λεπτό κόκαλο της ράχης) και στη συνέχεια ψιλοκόβουμε τα πτερύγια και τα
πλοκάμια τους.
Σε
ένα τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και τη πιπεριά, προσθέτουμε
το σπανάκι και το ζεματάμε μέχρι να μαραθεί.
Προσθέτουμε
τα πλοκάμια και τα αφήνουμε να σοταριστούν για 5 λεπτά και σβήνουμε με το
κρασί στο οποίο έχουμε διαλύσει το πελτέ ντομάτας. Στη συνέχεια προσθέτουμε το
ρύζι και τη σταφίδα. Αφήνουμε 2-3 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ, και ρίχνουμε
1 ½ φλιτζάνι νερό, το αλάτι, το πιπέρι,
τον άνηθο και αφήνουμε το ρύζι να πιει τα υγρά του.
Γεμίζουμε
τα καλαμάρια με ένα κουταλάκι και τα κλείνουμε καλά με μια οδοντογλυφίδα. Τα
τοποθετούμε μέσα σε ένα μικρό πυρίμαχο
σκεύος.
Ρίχνουμε
από πάνω την ντομάτα, ελαιόλαδο και λίγο νερό.
Ψήνουμε
στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά σκεπασμένα με ένα αλουμινόχαρτο, στη
συνέχεια τα ξεσκεπάζουμε και τα ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά.
Αν
περισσέψει γέμιση την βάζουμε στο πυρέξ. Μπορούμε να μην βάλουμε τη ντομάτα και
να την αντικαταστήσουμε με νερό και το χυμό ενός λεμονιού.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου