Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΡΟΚΦΟΡ



Υλικά

½ κιλό ταλιατέλες
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
200 γραμμάρια φρέσκο σπανάκι
150 γραμμάρια ροκφόρ
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
½ φλιτζάνι γάλα εβαπορέ
½ φλιτζάνι καρύδια, τριμμένα
μοσχοκάρυδο  
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μπόλικο νερό, αλατισμένο, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι με ελαιόλαδο, ρίχνουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το σπανάκι ψιλοκομμένο και το σοτάρουμε μέχρι να μαραθεί. Προσθέτουμε το ροκφόρ σε κομματάκια και τα τριμμένα καρύδια στο μείγμα με το σπανάκι. Όταν το τυρί θα αρχίσει να λιώνει  προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το γάλα ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να μας δώσουν μια παχύρρευστη σάλτσα.
Τέλος προσθέτουμε τις ταλιατέλες, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και λίγο αλάτι, τα ανακατεύουμε όλα μαζί με την σάλτσα και σερβίρουμε.

Μπορούμε να προσθέσουμε στη σάλτσα μας ψιλοκομμένο μπέικον το οποίο το σοτάρουμε μαζί με τα κρεμμύδια. 

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου