Ανατολίτικη σαλάτα, πολύ γνωστή σε Τουρκία και Λίβανο, με βρασμένα λευκά
φασόλια, κρεμμύδι, μαϊντανό, προαιρετικά, ψιλοκομμένη ντομάτα, πιπεριές, ελιές
και λαδολέμονο.
Υλικά
300
γρ. φασόλια μικρά
3
κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
1
κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε ροδέλες
½
ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
6-7
μαύρες ελιές, κομμένες σε ροδέλες
4
κουτ. σούπας ελαιόλαδο
3
κουτ. σούπας ξίδι ή χυμό από 1 λεμόνι
αλάτι,
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1
φιλέτο αντζούγιας (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε
τα φασόλια από το προηγούμενο βράδυ, σε κρύο νερό.
Τα
στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό να βράσουν για 20 λεπτά.
Τα στραγγίζουμε ξανά και τα βάζουμε πάλι στην κατσαρόλα με καθαρό νερό να
βράσουν μέχρι να μαλακώσουν.
Σε
ένα μπολ ρίχνουμε τα φασόλια (αφού κρυώσουν), τα κρεμμύδια, τις ελιές, αλατοπιπερώνουμε και τα ανακατεύουμε.
Στο
μπλέντερ χτυπάμε το λάδι, το ξίδι ή το
λεμόνι και το φιλέτο αντζούγιας μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Περιχύνουμε
τη σαλάτα με τη σάλτσα, πασπαλίζουμε με το ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου