Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΜΕ ΑΓΡΙΑ ΧΟΡΤΑ



Υλικά

1 φύλλο παστού μπακαλιάρου
3 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
3 κρεμμύδια μέτρια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδου κομμένες σε φέτες
1 ½ κιλό χόρτα του βουνού (ραδίκια, ζοχούς, καυκαλίθρες, πικραλίθρες κ.λπ.)
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
λεμόνι
1 κουτ. γλυκού μπούκοβο (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Από την προηγούμενη ημέρα βάζουμε τον μπακαλιάρο, κομμένο κομμάτια, μέσα σε μια λεκάνη με νερό (αλλάζουμε το νερό τουλάχιστον 2 φορές) και τον ξαρμυρίζουμε. Την επόμενη μέρα καθαρίζουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου και τα στραγγίζουμε από τα νερά.
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα χόρτα. Τα βράζουμε δέκα λεπτά και τα σουρώνουμε.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σοτάρουμε το ελαιόλαδο με τα κρεμμύδια και το σκόρδο μέχρι να χρυσίσουν, χωρίς να μαυρίσουν. Προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό (το ρίχνουμε με προσοχή, ανάλογα με την ποσότητα των χόρτων και πόσο υγρά είναι, για να μην γίνει το φαγητό νερουλό), τη ντομάτα, το μπούκοβο και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση στη συνέχεια προσθέτουμε τα χόρτα.
Όταν βράσουν τοποθετούμε πάνω από τα χόρτα τα κομμάτια του μπακαλιάρου και τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί 10-15 λεπτά περίπου μέχρι να βράσει το ψάρι.
Τα σερβίρουμε ζεστά και με λίγο χυμό λεμονιού ανάλογα με τα γούστα.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου