Υλικά
60
γραμ. ταραμά λευκό
αυγά
ρέγγας (από μια καπνιστή ρέγγα που έχει αυγά)
½
κρεμμύδι
2
σκελίδες σκόρδο (χωρίς την πράσινη φύτρα)
½
φλιτζάνι γάλα
1/3
ψωμιού ξερό χωρίς κόρα
3
κουτ. γλυκού χυμό λεμόνι
1
κουτ. γλυκού μουστάρδα ή σιναπόσπορο
1
φλιτζάνι σπορέλαιο
½
φλιτζάνι ελαιόλαδο
πάπρικα καυτερή
Εκτέλεση
Με
ένα μυτερό μαχαίρι κάνουμε μια τομή στην κοιλιά της ρέγγας, προσέχοντας να μην
κόψετε το δέρμα από τις αυγοθήκες που είναι μέσα στη κοιλιά. Στη συνέχεια τις
αφαιρούμε και με το μαχαίρι καθαρίζετε όλες τις φλέβες και τις μεμβράνες που
υπάρχουν επάνω τους.
Καθαρίζουμε
και βάζουμε το κρεμμύδι στο νερό για ½ ώρα.
Βρέχουμε
το ψωμί με το γάλα και το στύβουμε καλά (κρατάμε το γάλα).
Περνάμε
το κρεμμύδι και το σκόρδο στο μπλέντερ και στη συνέχεια τη μουστάρδα.
Προσθέτουμε τον ταραμά και τα αυγά της ρέγγας, το σπορέλαιο σιγά σιγά, το
ελαιόλαδο και τη πάπρικα.
Χτυπάμε
τα υλικά μέχρι να γίνουν αέρινα (υφή μαγιονέζας). Αν θέλουμε να είναι πιο αραιό
το μείγμα προσθέτουμε λίγο παραπάνω από το γάλα ή νερό.
Βάζουμε
τη ταραμοσαλάτα σε ένα μπολ για περίπου ½ ώρα στο
ψυγείο για να αναπτυχθούν οι γεύσεις της.
Σε
μια σαλατιέρα βάζουμε τη ταραμοσαλάτα μας και σερβίρουμε με το κρέας της ρέγκας,
λεμόνι και κάπαρη επάνω σε φρυγανισμένο ψωμί συνοδεία από ψιλοκομμένα ραπανάκια
και ελαιόλαδο.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου