Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

ΧΑΛΒΑΣ ΜΕ ΣΙΡΟΠΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ




Υλικά

½ κιλό σιμιγδάλι ψιλό  
1 ½ φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
2 ½ φλιτζάνια γάλα
3 φλιτζάνια ζάχαρη
1 ½ φλιτζάνι βούτυρο  
2 αυγά           
3 κουτ. γλυκού Baking powder       
2 ½ κουτ. σούπας κανέλα
1 ½ φλιτζάνι αμύγδαλα, καβουρδισμένα και χοντροκομμένα

Για το σιρόπι
3 ½ φλιτζάνια ζάχαρη
2 ½ φλιτζάνια νερό
1 ½ φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
φλούδα από ένα πορτοκάλι
ξύσμα από ένα λεμόνι
1 ξυλάκι κανέλα        

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη μαζί με το νερό, τον χυμό και τη φλούδα πορτοκαλιού, το ξύσμα λεμονιού και το ξυλάκι και τα βράζουμε για 10 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει.
Κτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, τον χυμό πορτοκαλιού, το σιμιγδάλι, το Baking powder, τη κανέλα, το γάλα και τα αμύγδαλα. Στρώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί αφού το έχουμε βουτυρώσει.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 με 25 λεπτά.
Όταν βγάλουμε το γλυκό μας από το φούρνο το κόβουμε σε κομμάτια και το περιχύνουμε με το σιρόπι. 

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου