Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

ΡΟΛΑΚΙΑ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΕΛΙΑ





Υλικά

1 πακέτο σφολιάτας (2 φύλλα)
300 γραμ. φέτα τριμμένη
1 φλιτζάνι ελιές μαύρες ψιλοκομμένες
ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων
1 αυγό, το κρόκο
ρίγανη
πιπέρι

Εκτέλεση

Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας, το αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και απλώνουμε πάνω τη φέτα και τις ελιές και πασπαλίζουμε με ρίγανη και πιπέρι.
Τυλίγουμε σφικτά σε ρολό το φύλλο, εκτός από την πάνω άκρη που θα το κλείσουμε. Με ένα πινέλο αλείφουμε το ρολό με τον κρόκο αυγού.
Κόβουμε σε ρολό σε φέτες δύο εκατοστών περίπου και τις απλώνουμε (ξαπλωτά) πάνω σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι τα ρολάκια μας να φουσκώσουν και να ροδοκοκκινίσουν (περίπου 20 λεπτά).

Αν θέλουμε πριν βάλουμε τη γέμιση αλείφουμε το φύλλο με κέτσαπ.
Επίσης μπορούμε να προσθέσουμε στη γέμιση ψιλοκομμένη ντομάτα και να αντικαταστήσουμε τις ελιές με πάστα ελιάς.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου