Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

ΚΡΟΚΕΤΕΣ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ



Υλικά

1 φλιτζάνι αρακά, βρασμένο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
½ πράσο, ψιλοκομμένο
3 πατάτες, πουρέ
2 καρότα, βρασμένα
2 κολοκυθάκια, τριμμένα
1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
2 αυγά
1 κουτ. γλυκού ξύδι μπαλσάμικο
1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
½ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο και πάπρικα
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο, 2 αβγά, τριμμένη φρυγανιά, για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι και το πράσο και στη συνέχεια προσθέτουμε τον αρακά, το καρότο, τα κολοκυθάκια και ανακατεύουμε.
Τα ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν, μετά τα αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Βάζουμε σε ένα μπολ τον αρακά, το κρεμμύδι, το πράσο, τον πουρέ πατάτας, τα καρότα, τα κολοκυθάκια, τα αυγά και τη μουστάρδα και ζυμώνουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το μαϊντανό, τη πάπρικα, το ξύδι και το μοσχοκάρυδο. Αν το μείγμα μας δεν είναι σφικτό προσθέτουμε λίγο αλεύρι.
Πλάθουμε τη ζύμη σε κροκέτες  και τις αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο
Κτυπάμε τα αυγά και βουτάμε τις κροκέτες πρώτα και μετά στην τριμμένη φρυγανιά και τις τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν. Τις βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας πριν τις σερβίρουμε.

Σερβίρουμε τις κροκέτες αν θέλουμε με μια σάλτσα μουστάρδας με μέλι. (Ανακατεύουμε 1 φλιτζάνι μουστάρδας με 2 κουταλιές μέλι μέχρι να ενωθούν).

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου