Κυριακή 4 Μαΐου 2014

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΚΥΔΩΝΙΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ




Υλικά

1 κοτόπουλο 1200 γραμμάρια περίπου
3 μέτρια κυδώνια
½  φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
1 ξυλάκι κανέλας
4 καρφάκια γαρίφαλου
1 κουταλιά σούπας μέλι
1 κουταλιά σούπας χυμός λεμονιού
1 κουταλάκι γλυκού μαύρο ή λευκό σουσάμι
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 
Εκτέλεση

Κόβουμε στη μέση 4 έτοιμες μερίδες κοτόπουλου, μπούτια ή στήθος. Καθαρίζουμε τα κυδώνια και τα κόβουμε σε 6 φέτες το καθένα. Τα αφήνουμε κατά μέρος, μέσα σε ένα μπολ. Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και τα κομμάτια του κοτόπουλου, ώσπου να ροδίσουν. Προσθέτουμε την κανέλα και τα γαρίφαλα, λίγο αλατοπίπερο και βραστό νερό ίσα- ίσα για να καλύψει το κοτόπουλο, και το αφήνουμε να βράσει για 40 λεπτά. Προσθέτουμε τα κυδώνια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 15-20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Βάζουμε σε ένα μπολ το μέλι και το χυμό λεμονιού, προσθέτουμε λίγο ζουμί από την κατσαρόλα και ανακατεύουμε για να διαλυθεί το μέλι και το μείγμα να γίνει ρευστό και ζεστό. Το αδειάζουμε στο φαγητό και ανακινούμε την κατσαρόλα για να πάει παντού. Αφήνουμε το φαγητό να πάρει άλλη μία βράση, ελέγχουμε το αλάτι, πασπαλίζουμε με το σουσάμι και σερβίρουμε.

ΕΥΗ ΒΟΥΤΣΙΝΑ - ΛΕΥΚΑΔΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου